Skip navigation

Vesti

Najnovija obaveštenja i najave  o programu Interreg-IPA CBC Mađarska-Srbija, kao i informacije za predstavnike medija

28. Juni 2018.

Budućnost Interreg programa

Ključne informacije sa godišnjeg sastanka Interreg (Brisel, 18.-19.06.2018.) od predstavnika Zajedničkog sekretarijata Programa Interreg-IPA CBC Mađarska-Srbija.

Svake godine u junu Evropska Komisija okuplja predstavnike Upravljačkih tela  i Zajedničkih sekretarijata svih Interreg programa na sastanak koji služi kao prilika da se razmotri napredak u implementaciji programa, kao i da se prodiskutuje o najvažnijim pitanjima vezanim  za implementaciju programa (u skladu sa članom 51 EU Regulative br. 1303/2013).

Fokus ovogodišnjeg sastanka bio je predlog Evropske Komisije za Interreg program za period nakon 2020.godine. U tom smislu, na događaju su obrađene brojne teme vezane za budućnost Interreg programa, koji su od velikog interesa ne samo za Programska tela, već i za krajnje korisnike fondova – Korisnike .

Tokom dvodnevnog događaja predstavljene su glavne karakteristike novopredloženih regulativa. Svi koraci su usmereni ka pojednostavljivanju procedura, što predstavlja jedan od glavnih prioriteta Evropske komisije, a odnosi se na moderne investicije, kao i fleksibilnost i pojednostavljenje administrativnih procedura za sve regione, bez obzira na njihov nivo razvoja.

Za detaljne informacije i snimak događaja posetite internet stranicu Evropske komisije:
http://ec.europa.eu/regional_policy/en/conferences/etc2018/.

Ostale vesti

  • 09. Maj 2023.
    Info-dani 1. Javnog poziva - najava!
    Interreg VI-A IPA program Mađarska - Srbija je zakazao 4 Info-dana. Saznajte više u ovoj vesti.
    Saznajte više
  • 12. April 2023.
    Novi Program: Objavljena dokumentacija prvog Javnog poziva za projekte!
    Interreg VI-A IPA program Mađarska - Srbija je zvanično objavio svoj prvi Javni poziv za prikupljanje predloga projekata. Srećno!
    Saznajte više
  • 09. Decembar 2022.
    Do Nove godine, još 5 projekata završava implementaciju!
    Ciljna ravnina. Od ukupno 118 ugovorenih projekata, 105 je kompletirano, a ovde navedenih 5 projekata završavaju implementaciju do 31.12.2022. Pročitajte više ovde >>>
    Saznajte više