Skip navigation

Vesti

Najnovija obaveštenja i najave  o programu Interreg-IPA CBC Mađarska-Srbija, kao i informacije za predstavnike medija

05. Decembar 2017.

Otvarajuća konferencija projekta BABECA

Announcement date: 1 December 2017

Razvoj kompleksa za upravljanje vodama u području kanala Baja-Bezdan – BABECA(HUSRB/1601/11/0001), projekat od strateške vrednosti za pogranični region Mađarske i Srbije koji se sprovodi u okviru programa Interreg-IPA CBC Mađarska-Srbija, zvanično će biti otvoren 6. decembra 2017. godine, u 11:00 časova po lokalnom vremenu, u Skupštini Autonomne Pokrajine Vojvodine, u Novom Sadu.  

Organizatori otvarajuće konferencije ovog projekta su njegov Vodeći korisnik – Direkcija za vodoprivredu u Donjeg Podunavlja (Alsó-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság) i Korisnici: Javno vodoprivredno preduzeće „Vode Vojvodine“ i Fond Evropski poslovi AP Vojvodine. Događaj je otvoren za javnost, ali je obavezna registracija na adresu elektronske pošte: office@vojvodinahouse.eu, do 5. decembra 2017. godine.

Projekat ima za cilj smanjivanje pojave poplava i potencijalnih rizika koji mogu izazvati poplave u projektom obuhvaćenom području, kao i to da se kanal Baja-Bezdan ponovo osposobi za odvod viška vode. Intervencije predviđene Projektom imaju za cilj da unaprede sistem prekograničnog upravljanja vodama i prevencije rizika.

Ključne informacije o projektu BABECA, uključujući i iznos sredstava Evropske unije (IPA), nalaze se u odeljku Projekti na ovoj internet stranici.

Ostale vesti

  • 21. Mart 2023.
    Tenderska procedura - HUSRB/1903/31/0046
    Ovo obaveštenje se odnosi na proceduru javnih nabavki koju planira Korisnik Programa u okviru implementacije projekta ELECTRA, HUSRB/1903/31/0046.
    Saznajte više
  • 10. February 2023.
    ESPON javne konsultacije | Živeti, raditi i putovati preko granica
    ESPON je lansirao javne konsultacije za 4 nova prioriteta, od kojih je jedan posvećen životu, radu i putovanju preko granica. Više informacija na engleskom jeziku, dostupno je putem linka u tekstu koji prenosimo.
    Saznajte više
  • 02. Decembar 2022.
    2021 - 2027 ZNO, ažurirane informacije
    Nakon javnog poziva objavljenog sredinom oktobra 2022. godine, za članstvo organizacija civilnog društva u ZNO Interreg VI-A IPA Programa Mađarska-Srbija 2021-2027, donet je sledeći predlog >>>
    Saznajte više