Skip navigation

Vesti

Najnovija obaveštenja i najave  o programu Interreg-IPA CBC Mađarska-Srbija, kao i informacije za predstavnike medija

28. Septembar 2018.

Projekat BABECA organizuje Okrugli sto

Datum objave: 26. septembar 2018. godine

BABECA – „Razvoj kompleksa za upravljanje vodama u području kanala Baja-Bezdan“ (HUSRB/1601/11/0001), projekat koji se realizuje u okviru Interreg-IPA programa prekogranične saradnje Mađarska-Srbija, organizovaće Okrugli sto u Master Centru Novosadskog Sajma, 28. septembra 2018. godine,  sa početkom u 11 časova.

Cilj okruglog stola biće predstavljanje glavnih projektnih aktivnosti koje imaju za cilj da doprinesu poboljšanju protoka vode u kanalu Baja-Bezdan, unapređenju prekograničnih sistema za upravljanje vodama i prevenciju rizika od poplava. Relevantne institucije iz oblasti upravljanja vodama iz Srbije i Mađarske  predstaviće primere dobre prakse u regulisanju i održavanju  vodotoka, kao i u odbrani od poplava, radi podizanja svesti o važnosti poboljšanja sistema upravljanja vodama među svim ciljnim grupama. Iako se odnose na kanal Baja-Bezdan, teme obuhvaćene Okruglim stolom će obezbediti informacije za bolje korišćenje sistema zaštite od poplava koje se može primeniti i u drugim vodotocima.

Događaj je otvoren za javnost, ali je obavezna registracija na adresu elektronske pošte: office@vojvodinahouse.eu.

Ključne informacije o projektu BABECA, uključujući i iznos sredstava Evropske unije (IPA), nalaze se u odeljku Projekti na ovoj internet stranici.

Ostale vesti

 • 21. Mart 2023.
  Tenderska procedura - HUSRB/1903/31/0046
  Ovo obaveštenje se odnosi na proceduru javnih nabavki koju planira Korisnik Programa u okviru implementacije projekta ELECTRA, HUSRB/1903/31/0046.
  Saznajte više
 • 10. February 2023.
  ESPON javne konsultacije | Živeti, raditi i putovati preko granica
  ESPON je lansirao javne konsultacije za 4 nova prioriteta, od kojih je jedan posvećen životu, radu i putovanju preko granica. Više informacija na engleskom jeziku, dostupno je putem linka u tekstu koji prenosimo.
  Saznajte više
 • 02. Decembar 2022.
  2021 - 2027 ZNO, ažurirane informacije
  Nakon javnog poziva objavljenog sredinom oktobra 2022. godine, za članstvo organizacija civilnog društva u ZNO Interreg VI-A IPA Programa Mađarska-Srbija 2021-2027, donet je sledeći predlog >>>
  Saznajte više