Skip navigation

Vesti

Najnovija obaveštenja i najave  o programu Interreg-IPA CBC Mađarska-Srbija, kao i informacije za predstavnike medija

14. Avgust 2018.

Obeležavanje  Evropske godine kulturnog nasleđa

Program Interreg-IPA CBC Mađarska-Srbija sa ponosom predstavlja publikaciju "Povezivanje kultura, povezani građani" (“Connecting Cultures, Connected Citizens”), koja pruža informacije o četiri projekta koji se trenutno realizuju u okviru Programa i koji neguju kulturno nasleđe pograničnog regiona Mađarske i Srbije.

U okviru Evropske godine kulturnog nasleđa 2018. godine, program Interact je u saradnji sa Generalnim direktoratom Evropske komisije, Generalnim direktoratom za obrazovanje i kulturu Evropske komisije i svim Upravljačkim telima/Zajedničkim sekretarijatima Interreg programa i njihovim partnerima (projektima) kreirao elektronsku publikaciju „Povezivanje kultura, povezani građani" koja pruža informacije o četiri projekta koji se trenutno realizuju u okviru ovog Programa i koji neguju kulturno nasleđe pograničnog regiona Mađarske i Srbije:

 • CommonHeritage (HUSRB 1602/32/0009) – „Zajedno za zajedničku budućnost i kulturno nasleđe“
 • Youth-together (HUSRB / 1602/32/0085) – „Saradnja mladih u oblasti zaštite prirode, promocije zdravih stilova života, kulturnog nasleđa i unapređivanja turizma kroz prekograničnu saradnju“
 • LIVES (HUSRB / 1602/32/0218) – „Živi arhivi – Relikvije zajedničkog kulturnog nasleđa“
 • NEWTRAD (HUSRB / 1602/32/0086) – „Tradicionalna arhitektura iz nove peršpektive: arhitektonski vodič Segedinskog regiona“

Za više informacija o ovim projektima, posetite odjeljak Projekti ove internet stranice.  

Evropski parlament i Savet su proglasili 2018. godinu Evropskom godinom kulturnog nasleđa sa ciljem promovisanja zalaganja Evropske unije, država članica, regionalnih i lokalnih vlasti, sektora kulturnog nasleđa i civilnog društva u zaštiti, očuvanju, razvoju i promociji evropskog kulturnog nasleđa.

Inicijativa Evropska godina kulturnog nasleđa podiže svest o bogatoj kulturnoj baštini Evrope i društvenom i ekonomskom značaju kulturnog nasleđa. Njen cilj je očuvanje našeg zajedničkog nasljeđa i prenošenje na buduće generacije.

 

Napomena: Informacije navedene u ovom tekstu preuzete su sa službene web stranice kampanje: https://europa.eu/cultural-heritage/european-year-cultural-heritage_en.

Možete preuzeti sledeća dokumenta:
e-book | Connecting Cultures, Connected Citizens connecting-cultures-connected-citizens-ebook-4.pdf

Ostale vesti

 • 26. Juni 2020.
  Treći poziv za podnošenje predloga projekata – odabrani projekti
  Sa zadovoljstvom Vas obaveštavamo da je nadzorni odbor (ZNO) programa Interreg-IPA CBC Mađarska-Srbija 18. Juna 2020 doneo je odluku godine o odabiru projekata za finansiranje koji su podneti u okviru Trećeg poziva za podnošenje predloga projekata.
  Saznajte više
 • 18. Maj 2020.
  Projekat HUSRB/1602/31/0084 – tenderska procedura
  Ovo obaveštenje se odnosi na proceduru javnih nabavki koju planira Korisnik Programa u okviru implementacije projekt HUSRB/1602/31/0084.
  Saznajte više
 • 13. Maj 2020.
  Tender Procedure - Hungarian First Level Control
  The following announcement contains information about procurement procedure to be conlculed by the Hungarian First Level Control.
  Saznajte više