Skip navigation

Vesti

Najnovija obaveštenja i najave  o programu Interreg-IPA CBC Mađarska-Srbija, kao i informacije za predstavnike medija

30. Septembar 2021.

Projekat “Prekogranični zvuk, ples i slika za osobe sa invaliditetom” se pridružuje proslavi Dana evropske teritorijalne saradnje

Još jedan projekat koji se implementira u okviru našeg Programa, a koji promovišemo sa velikim zadovoljstvom!

„Prekogranični zvuk, ples i slika za osobe sa invaliditetom“ je projekat saradnje koji sprovode Fondacija “United Vay” iz Mađarske i Škola za osnovno i srednje obrazovanje “Milan Petrović” iz Srbije. Cilj projekta je razvoj dece ometene u razvoju, na teritorijama gradova Baja i Novi Sad, primenom nove metodologije i poboljšanih aktivnosti zasnovanih na rezultatima prethodnog projekta „Prekogranični zvuk za decu sa smetnjama u razvoju“. Ciljnu grupu čine mentalno ometena deca i mladi ljudi koji žive i školuju se u dve partnerske institucije. Program je pripremljen za tri starosne grupe: vrtić, osnovna škola i starija mešovita starosna grupa. Čitav projekat će se zasnivati na upotrebi “Soundbeam” terapeutske muzičke naprave, uz dodatno uključivanje plesa i crtanja. Prema dosadašnjim iskustvima, ovi terapijski elementi mogu značajno ubrzati razvoj ciljne grupe, a time i njihovu integraciju u društvo. Tokom aktivnosti biće organizovani zajednički koncerti i kampovi, kao i studijska poseta za ciljnu grupu i njihove pedagoge.

Profesionalna konferencija u cilju predstavljanja Soundbeam sistema i dosadašnjih iskustava, je organizovana u Baji 30. septembra 2021. godine. (Zatvorena vrsta događaja - samo sa pozivnicom).

Predstavnik ZS programa prekogranične saradnje Mađarska - Srbija bio je prisutan na događaju, i predstavio je Dan evropske teritorijalne saradnje prisutnoj publici.

https://www.facebook.com/crossbordersound 

Ostale vesti

  • 09. Maj 2023.
    Info-dani 1. Javnog poziva - najava!
    Interreg VI-A IPA program Mađarska - Srbija je zakazao 4 Info-dana. Saznajte više u ovoj vesti.
    Saznajte više
  • 12. April 2023.
    Novi Program: Objavljena dokumentacija prvog Javnog poziva za projekte!
    Interreg VI-A IPA program Mađarska - Srbija je zvanično objavio svoj prvi Javni poziv za prikupljanje predloga projekata. Srećno!
    Saznajte više
  • 09. Decembar 2022.
    Do Nove godine, još 5 projekata završava implementaciju!
    Ciljna ravnina. Od ukupno 118 ugovorenih projekata, 105 je kompletirano, a ovde navedenih 5 projekata završavaju implementaciju do 31.12.2022. Pročitajte više ovde >>>
    Saznajte više