Skip navigation

Vesti

Najnovija obaveštenja i najave  o programu Interreg-IPA CBC Mađarska-Srbija, kao i informacije za predstavnike medija

30. Septembar 2021.

Projekat “Prekogranični zvuk, ples i slika za osobe sa invaliditetom” se pridružuje proslavi Dana evropske teritorijalne saradnje

Još jedan projekat koji se implementira u okviru našeg Programa, a koji promovišemo sa velikim zadovoljstvom!

„Prekogranični zvuk, ples i slika za osobe sa invaliditetom“ je projekat saradnje koji sprovode Fondacija “United Vay” iz Mađarske i Škola za osnovno i srednje obrazovanje “Milan Petrović” iz Srbije. Cilj projekta je razvoj dece ometene u razvoju, na teritorijama gradova Baja i Novi Sad, primenom nove metodologije i poboljšanih aktivnosti zasnovanih na rezultatima prethodnog projekta „Prekogranični zvuk za decu sa smetnjama u razvoju“. Ciljnu grupu čine mentalno ometena deca i mladi ljudi koji žive i školuju se u dve partnerske institucije. Program je pripremljen za tri starosne grupe: vrtić, osnovna škola i starija mešovita starosna grupa. Čitav projekat će se zasnivati na upotrebi “Soundbeam” terapeutske muzičke naprave, uz dodatno uključivanje plesa i crtanja. Prema dosadašnjim iskustvima, ovi terapijski elementi mogu značajno ubrzati razvoj ciljne grupe, a time i njihovu integraciju u društvo. Tokom aktivnosti biće organizovani zajednički koncerti i kampovi, kao i studijska poseta za ciljnu grupu i njihove pedagoge.

Profesionalna konferencija u cilju predstavljanja Soundbeam sistema i dosadašnjih iskustava, je organizovana u Baji 30. septembra 2021. godine. (Zatvorena vrsta događaja - samo sa pozivnicom).

Predstavnik ZS programa prekogranične saradnje Mađarska - Srbija bio je prisutan na događaju, i predstavio je Dan evropske teritorijalne saradnje prisutnoj publici.

https://www.facebook.com/crossbordersound 

Ostale vesti

 • 24. Septembar 2021.
  R2C projekat se priključuje proslavi Dana evropske teritorijalne saradnje: oživljavanje identiteta priobalnih lokalnih zajednica
  #ECDay2021 >>> Naš program se sa ponosom priključuje proslavi desetogodišnjice Dana evropske teritorijalne saradnje! Saznajte ovde više o R2C projektu koji promovišemo u saradnji sa našim Korisnicima - Udruženjima Cinema City i Kulturnova iz Novog Sada, kao i TheARTre fondacijom i DDTG neprofitnom grupom iz Mađarske. >>> Koncerti, literarni događaji, filmske projekcije, radionice... Više o njihovom programu, sledi ovde >>>
  Saznajte više
 • 17. Septembar 2021.
  Proslava Dana evropske teritorijalne saradnje, u saradnji sa IDE projektom
  #ECDay2021 >>> Naš program se sa ponosom priključuje proslavi desetogodišnjice Dana evropske teritorijalne saradnje! Saznajte ovde više o specijalnom programu koji promovišemo u saradnji sa našim Korisnicima - Exit fondacijom i ONTE nacionalnim parkom nasleđa, kao i njihovom odličnom projektu "Incredible Destination Events"! >>> Utorak, 21. september @ 20.21 časova! LAJKÓ FÉLIX, MARKO LOUIS, MILE KEKIN i RAMBO AMADEUS snimljeni u Bačkoj tvrđavi!
  Saznajte više
 • 16. Avgust 2021.
  Javne konsultacije u vezi programa Interreg-IPA prekogranične saradnje između Mađarske i Srbije za period 2021-2027
  Nakon što je programski odbor odobrio dokumente budućeg programa prekogranične saradnje Interreg-IPA između Mađarske i Srbije, objavljujemo nacrt Interreg programa (temeljni dokument narednog programskog perioda) i izveštaja o životnoj sredini, Strateška procena uticaja na životnu sredinu (SEA).
  Saznajte više