Skip navigation

Vesti

Najnovija obaveštenja i najave  o programu Interreg-IPA CBC Mađarska-Srbija, kao i informacije za predstavnike medija

19. Juli 2018.

Astronomski kamp projekta VoBaNISTA

Datum najave: 18. jul 2018. godine

„Noćno nebo Vojvodine i Bač-Kiškuna kao nova turistička atrakcija”, projekat koji je takođe poznat pod nazivom VoBaNISTA (identifikacioni broj: HUSRB/1602/31/0197),) a koji se sprovodi u okviru Interreg-IPA programa prekogranične saradnje Mađarska-Srbija, organizuje Astronomski kamp na Letenci, na Fruškoj Gori, između 19. i 22. jula 2018. godine.

Kamp je namenjen učenicima srednjih škola i studentima, astronomima-amaterima iz regiona, kao i široj javnosti. Događaj će upoznati javnost sa objektima vidljivim na noćnom nebu kroz teleskope i putem različitih predavanja obezbediće opšte informacije o astronomiji, svetlosnom zagađenju, sa akcentom na važnost očuvanja kvaliteta noćnog neba. Astronomi-amateri će imati priliku da uživaju u noćnom nebu u Nacionalnom parku Fruška Gora i posmatraju objekte noćnog neba bez zagađenja svetlosti, koje je povezano sa urbanim sredinama.

Učešće je besplatno, a registracija će se obavljati na licu mesta.

Ostale vesti

 • 22. Septembar 2020.
  Manual of Beneficiary Reports for the Hungarian Beneficiaries
  The Manual for Hungarian Beneficiaries issued by the Hungarian First Level Control has changed. The new templates and rules are applicable from 21 September 2020.
  Saznajte više
 • 03. Septembar 2020.
  Konferencija - On-line B2B sastanci malih i srednjih preduzeća iz metalne industrije
  U okviru projekta ITC Mind- Inovativni i tehnološki centar za metalsku industriju, 22. septembra 2020, Vojvodina Metal Klaster sa partnerima SzSzC Deri Miksa iz Segedina i Edukativni trening centar iz Novog Sada organizuje On-line B2B sastanke izmedju malih i srednjih preduzeća iz metalne industrije. Podršku u realizaciji dogadjaja je pružila Evropska mreža predzetništva Srbija, Kancelarija Poslovnog inkubatora Novi Sad.
  Saznajte više
 • 21. Avgust 2020.
  Projekat HUSRB/1602/31/0084 – tenderska procedura
  Datum najave: 21 Avgust 2020 Navedena najava sadrži informacije o postupku nabavke koju je planirao Korisnik ovog Programa, kao deo realizacije projekta.
  Saznajte više