Skip navigation

Vesti

Najnovija obaveštenja i najave  o programu Interreg-IPA CBC Mađarska-Srbija, kao i informacije za predstavnike medija

21. Juni 2021.

Otvarajuća konferencija - WSCRoute

Otvarajuća konferencija projekta ,,Znamenite žene u nauci i kulturi: dizajniranje iskustva kroz zajedničku turističku rutu i proizvod u pograničnom regionu Mađarske i Srbije’’ održana je u utorak, 15.6.2021.g, u Novom Sadu u hotelu Leopold na Petrovaradinskoj tvrđavi. Zbog poštovanja pandemijskih mera, konferencija je organizovana kombinujući uživo učešće sa učešćem preko ZOOM platforme.

Prisutnima su se obratili predstavnici Gradskog veća za kulturu, Muzeja grada Novog Sada, Fondacije Novi Sad 2021  – Evropska prestonica kulture i Eurotender Udruženja.

Uz pozdravne reči i isticanje značaja projekta, predstavljen je i očekivani glavni rezultat projekta. To je ruta koja će sadržati dve velike multimedijalne stalne izložbe koje će se održati u maju mesecu naredne godine – Mileva Marić Ajnštajn u Novom Sadu i izložbu posvećenu važnim ženskim figurama u Segedinu - fotografkinji Manci Bek, slikarki Nana Кukovec i bibliotekarki Agota Fišhof. U okviru projekta biće kreirana i mobilna aplikacija rute, koja će pružati zanimljive informacije o znamenitim ženama i njihovim srodnim mestima na ruti, a promocija će se takođe raditi putem zajedničke platforme za brendiranje.

Više informacija možete naći ovde:

https://novisad2021.rs/znamenite-zene-u-nauci-i-kulturi/?lat=lat

https://www.youtube.com/watch?v=ze1-fVPGo-Y

Ostale vesti

  • 21. Mart 2023.
    Tenderska procedura - HUSRB/1903/31/0046
    Ovo obaveštenje se odnosi na proceduru javnih nabavki koju planira Korisnik Programa u okviru implementacije projekta ELECTRA, HUSRB/1903/31/0046.
    Saznajte više
  • 10. February 2023.
    ESPON javne konsultacije | Živeti, raditi i putovati preko granica
    ESPON je lansirao javne konsultacije za 4 nova prioriteta, od kojih je jedan posvećen životu, radu i putovanju preko granica. Više informacija na engleskom jeziku, dostupno je putem linka u tekstu koji prenosimo.
    Saznajte više
  • 02. Decembar 2022.
    2021 - 2027 ZNO, ažurirane informacije
    Nakon javnog poziva objavljenog sredinom oktobra 2022. godine, za članstvo organizacija civilnog društva u ZNO Interreg VI-A IPA Programa Mađarska-Srbija 2021-2027, donet je sledeći predlog >>>
    Saznajte više