Skip navigation

Vesti

Najnovija obaveštenja i najave  o programu Interreg-IPA CBC Mađarska-Srbija, kao i informacije za predstavnike medija

18. Juni 2018.

Radionica projekta „URBAN-PREX“

Datum najave: 1. jun 2018. godine

„Nadzor, predviđanje i razvoj javnog online sistema ranog upozoravanja za obimne padavine i pluvijalne poplave u urbanim oblastima u pograničnom regionu Mađarske i Srbije", projekat koji se realizuje u okviru programa Interreg-IPA CBC Mađarska-Srbija takođe poznatog pod nazivom URBAN-PREX (ID: HUSRB/1602/11/0097), organizovaće radionicu o u upravljanju urbanim vodama 18. juna 2018. godine, sa početkom u 10 časova u sali Gradske skupštine u Segedinu.

Događaj će uključiti predavanja o problemima i mogućim rešenjima za upravljanje urbanim vodama, diskusiju o zelenoj infrastrukturi, kao i otvorenu depatu namejenu građanima, lokalnim interesnim stranama i naučnim radnicima, u prisustvu predstavnika medija. 

Radionicu organizuje Korisnik na projektu – Grad Segedin (Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata). 

Na događaj su pozvani predstavnici medija, naučnici koji se bave tematikom koju obrađuje ovaj projekat, predstavnici gradske vlasti  Segedina, studenti i opšta javnost. 

Osnovni cilj projekta je implementacija inovativnog praćenja i prognoziranja i razvoj online javnog sistema za rano upozoravanje na ekstremne padavine i poplave u gradskim sredinama pograničnog regiona Mađarske i Srbije. Ključne informacije o projektu URBAN-PREX, uključujući i iznos sredstava EU (IPA), dostupne su u odeljku Projekti na ovoj internet stranici.

Ostale vesti

 • 21. Mart 2023.
  Tenderska procedura - HUSRB/1903/31/0046
  Ovo obaveštenje se odnosi na proceduru javnih nabavki koju planira Korisnik Programa u okviru implementacije projekta ELECTRA, HUSRB/1903/31/0046.
  Saznajte više
 • 10. February 2023.
  ESPON javne konsultacije | Živeti, raditi i putovati preko granica
  ESPON je lansirao javne konsultacije za 4 nova prioriteta, od kojih je jedan posvećen životu, radu i putovanju preko granica. Više informacija na engleskom jeziku, dostupno je putem linka u tekstu koji prenosimo.
  Saznajte više
 • 02. Decembar 2022.
  2021 - 2027 ZNO, ažurirane informacije
  Nakon javnog poziva objavljenog sredinom oktobra 2022. godine, za članstvo organizacija civilnog društva u ZNO Interreg VI-A IPA Programa Mađarska-Srbija 2021-2027, donet je sledeći predlog >>>
  Saznajte više