Skip navigation

Vesti

Najnovija obaveštenja i najave  o programu Interreg-IPA CBC Mađarska-Srbija, kao i informacije za predstavnike medija

28. Juni 2018.

Budućnost Interreg programa

Ključne informacije sa godišnjeg sastanka Interreg (Brisel, 18.-19.06.2018.) od predstavnika Zajedničkog sekretarijata Programa Interreg-IPA CBC Mađarska-Srbija.

Svake godine u junu Evropska Komisija okuplja predstavnike Upravljačkih tela  i Zajedničkih sekretarijata svih Interreg programa na sastanak koji služi kao prilika da se razmotri napredak u implementaciji programa, kao i da se prodiskutuje o najvažnijim pitanjima vezanim  za implementaciju programa (u skladu sa članom 51 EU Regulative br. 1303/2013).

Fokus ovogodišnjeg sastanka bio je predlog Evropske Komisije za Interreg program za period nakon 2020.godine. U tom smislu, na događaju su obrađene brojne teme vezane za budućnost Interreg programa, koji su od velikog interesa ne samo za Programska tela, već i za krajnje korisnike fondova – Korisnike .

Tokom dvodnevnog događaja predstavljene su glavne karakteristike novopredloženih regulativa. Svi koraci su usmereni ka pojednostavljivanju procedura, što predstavlja jedan od glavnih prioriteta Evropske komisije, a odnosi se na moderne investicije, kao i fleksibilnost i pojednostavljenje administrativnih procedura za sve regione, bez obzira na njihov nivo razvoja.

Za detaljne informacije i snimak događaja posetite internet stranicu Evropske komisije:
http://ec.europa.eu/regional_policy/en/conferences/etc2018/.

Ostale vesti

 • 08. Maj 2019.
  Projekti koji prave razliku – projekat „VoBaNISTA“ rasvetljava problem svetlosnog zagađenja
  Sa ciljem da informiše javnost o svetlosnom zagađenju, projekat VoBaNISTA će organizovati radionicu o svetlosnom zagađenju – LIGHTPOLL 2019, između 23. i 26. maja 2019. godine na Andrevlju, na Fruškoj gori.
  Saznajte više
 • 25. April 2019.
  Youth4Regions - program Evropska komisije za mlade novinare
  Evropska komisija je pokrenula treće izdanje Youth4Regions - programa za mlade novinare. Program omogućava studentima žurnalistike i mladim novinarima da se upoznaju sa radom EU u njihovom regionu. Period prijave je otvoren do 17:00 časova (po srednjeevropskom vremenu) 15. jula 2019. godine.
  Saznajte više
 • 21. February 2019.
  Digitalizacija nacionalne baštine
  In 2018, the European Year of Cultural Heritage, the Ministry of European Integration of the Republic of Serbia, which represents the Serbian National Authority of the Interreg-IPA CBC Hungary-Serbia Programme, launched an online platform www.srbija-projektieu.rs, dedicated to several important national cultural monuments in Serbia.
  Saznajte više