Skip navigation

Vesti

Najnovija obaveštenja i najave  o programu Interreg-IPA CBC Mađarska-Srbija, kao i informacije za predstavnike medija

17. January 2019.

Doprinos Programa Evropskoj godini kulturnog nasleđa

2018. godina je u Evropi obeležena kao Evropska godina kulturnog nasleđa, sa ciljem da podstakne ljude da saznaju više i povežu se sa kulturnim nasleđem Evrope. U okviru ove inicijative su sprovedene aktivnosti u oblasti kulturnog nasleđa širom Evrope - na EU, nacionalnom, regionalnom i lokalnom nivou.

Očuvanje kulturnog nasleđa u pograničnom regionu Mađarske i Srbije je jedan od prioriteta Interreg-IPA programa prekogranične saradnje Mađarska–Srbija, a projekti koji se sprovode u okviru ovog prioriteta su učestvovali u ovoj inicijativi i predstavljeni su u elektronskoj publikaciji „Povezivanje kultura, povezani građani“ (“Connecting Cultures, Connected Citizens”), izrađenu uz finansijsku pomoć EU.

U okviru obeležavanja završetka Evropske godine kulturnog nasleđa, program Interact je je 5. decembra 2018. godine u Beču (Austrija) organizovao događaj umrežavanja „Aktiviranje kulturnog nasleđa u Interregu“ za Interreg programe i projekte. Predstavnici Zajedničkog sekretarijata Programa i projekti koji su predstavljeni u publikaciji „Povezivanje kultura, povezani građani“ (“Connecting Cultures, Connected Citizens”)  učestvovali su u ovom događaju - pridružili su se panel diskusiji o korištenju kulturnog nasleđa sa ciljem pružanja potpore daljem unapređivanju u ostalim sektorima i predstavili kako se kulturno nasleđe aktivira i istražuje putem svojih štandova izloženih na konferenciji. 

Dodatne informacije o ovom događaju se mogu naći na veb stranici programa Interact, a fotografije sa događaja se nalaze u Foto galeriji  Programa.

Ostale vesti

 • 26. Juni 2020.
  Treći poziv za podnošenje predloga projekata – odabrani projekti
  Sa zadovoljstvom Vas obaveštavamo da je nadzorni odbor (ZNO) programa Interreg-IPA CBC Mađarska-Srbija 18. Juna 2020 doneo je odluku godine o odabiru projekata za finansiranje koji su podneti u okviru Trećeg poziva za podnošenje predloga projekata.
  Saznajte više
 • 18. Maj 2020.
  Projekat HUSRB/1602/31/0084 – tenderska procedura
  Ovo obaveštenje se odnosi na proceduru javnih nabavki koju planira Korisnik Programa u okviru implementacije projekt HUSRB/1602/31/0084.
  Saznajte više
 • 13. Maj 2020.
  Tender Procedure - Hungarian First Level Control
  The following announcement contains information about procurement procedure to be conlculed by the Hungarian First Level Control.
  Saznajte više