Skip navigation

Vesti

Najnovija obaveštenja i najave  o programu Interreg-IPA CBC Mađarska-Srbija, kao i informacije za predstavnike medija

17. January 2019.

Doprinos Programa Evropskoj godini kulturnog nasleđa

2018. godina je u Evropi obeležena kao Evropska godina kulturnog nasleđa, sa ciljem da podstakne ljude da saznaju više i povežu se sa kulturnim nasleđem Evrope. U okviru ove inicijative su sprovedene aktivnosti u oblasti kulturnog nasleđa širom Evrope - na EU, nacionalnom, regionalnom i lokalnom nivou.

Očuvanje kulturnog nasleđa u pograničnom regionu Mađarske i Srbije je jedan od prioriteta Interreg-IPA programa prekogranične saradnje Mađarska–Srbija, a projekti koji se sprovode u okviru ovog prioriteta su učestvovali u ovoj inicijativi i predstavljeni su u elektronskoj publikaciji „Povezivanje kultura, povezani građani“ (“Connecting Cultures, Connected Citizens”), izrađenu uz finansijsku pomoć EU.

U okviru obeležavanja završetka Evropske godine kulturnog nasleđa, program Interact je je 5. decembra 2018. godine u Beču (Austrija) organizovao događaj umrežavanja „Aktiviranje kulturnog nasleđa u Interregu“ za Interreg programe i projekte. Predstavnici Zajedničkog sekretarijata Programa i projekti koji su predstavljeni u publikaciji „Povezivanje kultura, povezani građani“ (“Connecting Cultures, Connected Citizens”)  učestvovali su u ovom događaju - pridružili su se panel diskusiji o korištenju kulturnog nasleđa sa ciljem pružanja potpore daljem unapređivanju u ostalim sektorima i predstavili kako se kulturno nasleđe aktivira i istražuje putem svojih štandova izloženih na konferenciji. 

Dodatne informacije o ovom događaju se mogu naći na veb stranici programa Interact, a fotografije sa događaja se nalaze u Foto galeriji  Programa.

Ostale vesti

 • 09. Maj 2023.
  Info-dani 1. Javnog poziva - najava!
  Interreg VI-A IPA program Mađarska - Srbija je zakazao 4 Info-dana. Saznajte više u ovoj vesti.
  Saznajte više
 • 12. April 2023.
  Novi Program: Objavljena dokumentacija prvog Javnog poziva za projekte!
  Interreg VI-A IPA program Mađarska - Srbija je zvanično objavio svoj prvi Javni poziv za prikupljanje predloga projekata. Srećno!
  Saznajte više
 • 09. Decembar 2022.
  Do Nove godine, još 5 projekata završava implementaciju!
  Ciljna ravnina. Od ukupno 118 ugovorenih projekata, 105 je kompletirano, a ovde navedenih 5 projekata završavaju implementaciju do 31.12.2022. Pročitajte više ovde >>>
  Saznajte više