Skip navigation

Vesti

Najnovija obaveštenja i najave  o programu Interreg-IPA CBC Mađarska-Srbija, kao i informacije za predstavnike medija

17. January 2019.

Interreg-IPA CBC Mađarska–Srbija na šestoj Nacionalnoj konferenciji o prekograničnoj saradnji

Ministarstvo za evropske integracije Republike Srbije – srpsko Nacionalno telo Interreg-IPA programa prekogranične saradnje Mađarska–Srbija, organizovalo je šestu Nacionalnu konferenciju o prekograničnoj saradnji 14. novembra 2018. godine, u Beogradu.

Konferencija je bila dobra prilika da se predstave dostignuća prekograničnih i transnacionalnih programa saradnje koje sprovod Republika Srbija sa susednim državama, kao i za predstavljanje prilika za sprovođenje novih partnerstava i projekata u okviru projekata koje finansira Evropska unija.

Tokom Konferencije su dodeljene nagrade najboljim projektima u oblasti očuvanja kulturnog nasleđa.  Projekat CommonHeritage – „Zajedno za zajedničku budućnost i kulturno nasleđe“  je dobio nagradu za svoj doprinos očuvanju kulturnog nasleđa.   

Na ovom događaju programi prekogranične saradnje već tradicionalno predstavljaju svoja dostignuća, tekonferencija održana 2018. godine nije bila izuzetak. Viktor Tunić, šef Zajedničkog sekretarijata Interreg-IPA programa prekogranične saradnje Mađarska–Srbija, prezentovao je aktuelne rezultate i dostignuća Programa, kao i planove za naredne korake u sprovođenju Programa. 

Dodatne informacije o ovom događaju dostupne su na internet stranici Ministarstva za evropske integracije Republike Srbije, a fotografije sa događaja se nalaze u Foto galeriji  Programa.

Ostale vesti

 • 23. Maj 2022.
  POPEYE fair organized in Novi Kneževac
  The POPEYE project gathered more than 500 children to promote physical education programs and healthy food. Read more here >>>
  Saznajte više
 • 11. Maj 2022.
  WSC Route: Exhibition in Szeged!
  WSC Route - Famous women in science and culture: Exhibition about 5 ladies who added to the spiritual prosperity of Szeged at the turn from the 19th to the 20th century... REÖK palace - Szeged, from May 7th - June 12th!
  Saznajte više
 • 21. April 2022.
  Predat IP-Programski dokument za 2021 - 2027!
  Države partneri Mađarska i Srbija, Programski komitet, kao i zajednički sekretarijat sa ponosom objavljuju da su ključni dokumenti za budući program prekogranične saradnje napisani, završeni i da je programski dokument (IP-Interreg Programme) poslat u Evropsku komisiju na odobrenje.
  Saznajte više