Skip navigation

Vesti

Najnovija obaveštenja i najave  o programu Interreg-IPA CBC Mađarska-Srbija, kao i informacije za predstavnike medija

07. Novembar 2018.

Projekti koji prave razliku – projekat „Raznobojna saradnja“ pomaže razvoj turizma u regionu putem svog novog internet portala

Nedostatak informacija o turističkoj ponudi u pograničnom regionu Mađarske i Srbije na srpskom i mađarskom jeziku do sada je predstavljao jednu od najvećih prepreka za razvoj turizma u regionu. U cilju prevazilaženja ove prepreke, projekat „Raznobojna saradnja“ (Colourful Cooperation - HUSRB/1601/31/0005) je pokrenuo internet portal www.visithusrb.com, koji nudi sveže vesti u vezi sa turističkom ponudom, kulturnim životom i aktuelnim dešavanjima u pograničnom regionu Mađarske i Srbije. 

Otkako je lansiran u aprilu 2018. godine, ovaj internet portal pruža informacije iz domena turizma i kulture u pograničnom regionu, uključući one koje se tiču malih gradova i sela, na mađarskom i na srpskom jeziku.

Internet portal i njegov odeljak sa vestima deo su sveobuhvatne strategije razvoja kulture ovog projekta za čitav pogranični region Mađarske i Srbije.  U sklopu te strategije, ovim projektom takođe je planirano otvaranje mađarskog kulturnog centra na Paliću, kao i srpskog kulturnog centra u Morahalomu, u Mađarskoj, u kojima će se redovno održavati kulturni događaji.

Pored ovog internet portala, informacije o ovom projektu dostupne su u odeljku Projekti na ovoj interent stranici.      

Ostale vesti

  • 09. Maj 2023.
    Info-dani 1. Javnog poziva - najava!
    Interreg VI-A IPA program Mađarska - Srbija je zakazao 4 Info-dana. Saznajte više u ovoj vesti.
    Saznajte više
  • 12. April 2023.
    Novi Program: Objavljena dokumentacija prvog Javnog poziva za projekte!
    Interreg VI-A IPA program Mađarska - Srbija je zvanično objavio svoj prvi Javni poziv za prikupljanje predloga projekata. Srećno!
    Saznajte više
  • 09. Decembar 2022.
    Do Nove godine, još 5 projekata završava implementaciju!
    Ciljna ravnina. Od ukupno 118 ugovorenih projekata, 105 je kompletirano, a ovde navedenih 5 projekata završavaju implementaciju do 31.12.2022. Pročitajte više ovde >>>
    Saznajte više