Skip navigation

Vesti

Najnovija obaveštenja i najave  o programu Interreg-IPA CBC Mađarska-Srbija, kao i informacije za predstavnike medija

07. Novembar 2018.

Projekti koji prave razliku – projekat „Raznobojna saradnja“ pomaže razvoj turizma u regionu putem svog novog internet portala

Nedostatak informacija o turističkoj ponudi u pograničnom regionu Mađarske i Srbije na srpskom i mađarskom jeziku do sada je predstavljao jednu od najvećih prepreka za razvoj turizma u regionu. U cilju prevazilaženja ove prepreke, projekat „Raznobojna saradnja“ (Colourful Cooperation - HUSRB/1601/31/0005) je pokrenuo internet portal www.visithusrb.com, koji nudi sveže vesti u vezi sa turističkom ponudom, kulturnim životom i aktuelnim dešavanjima u pograničnom regionu Mađarske i Srbije. 

Otkako je lansiran u aprilu 2018. godine, ovaj internet portal pruža informacije iz domena turizma i kulture u pograničnom regionu, uključući one koje se tiču malih gradova i sela, na mađarskom i na srpskom jeziku.

Internet portal i njegov odeljak sa vestima deo su sveobuhvatne strategije razvoja kulture ovog projekta za čitav pogranični region Mađarske i Srbije.  U sklopu te strategije, ovim projektom takođe je planirano otvaranje mađarskog kulturnog centra na Paliću, kao i srpskog kulturnog centra u Morahalomu, u Mađarskoj, u kojima će se redovno održavati kulturni događaji.

Pored ovog internet portala, informacije o ovom projektu dostupne su u odeljku Projekti na ovoj interent stranici.      

Ostale vesti

 • 12. Novembar 2020.
  Politika zaštite i obrade podataka
  Dokument specifičan za Program je dostupan na tri jezika.
  Saznajte više
 • 02. Novembar 2020.
  Online seminar for HUN Beneficiaries
  Due to the pandemic situation Hungarian First Level Control Unit will not organize the traditional seminar for the Hungarian Beneficiaries of the 3rd Call for for Proposal of the Interreg–IPA Cross-border Cooperation Programme Hungary–Serbia. However, controllers would like to share a series of videos and presentations containing all necessary information for a successful implementation of Hungarian Project Parts.
  Saznajte više
 • 15. Oktobar 2020.
  Teritorijalna analiza novog Intereg-IPA programa prekogranične saradnje Mađarska – Srbija
  Sa ponosom predstavljamo Teritorijalnu analizu sledećeg programa prekogranične saradnje između Srbije i Mađarske.
  Saznajte više