Skip navigation

Vesti

Najnovija obaveštenja i najave  o programu Interreg-IPA CBC Mađarska-Srbija, kao i informacije za predstavnike medija

24. February 2017.

RegioStars 2017 - Evropska komisija je pokrenula kampanju kojom će odati priznanje najinovativnijim i najinspirativnijim projektima koje finansira EU

Evropska komisija (EK) je pokrenula kampanju RegioStars 2017, u okviru koje će nagraditi  inovativne projekte koji mogu poslužiti kao inspiracija ostalim regionima.

Nakon što nezavisni žiri napravi odabir, predstavnici projekata finalista će biti pozvani da prisustvuju Ceremoniji dodele nagrada, koja će se održati u utorak, 10. oktobra, tokom Evropske nedelje regiona i gradova 2017, gde će pobednicima u svakoj od kategorija biti uručeni RegioStar trofeji, kratak video o njihovim projektima i promotivni paket na društvenim medijima.

Kriterijumi za prijavljivanje:

Pravo učešća* u kampanji imaju projekti koji su finansirani putem Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA) u okviru operativnog programa za budžetski period 2007.-2013. – IPA Program prekogranične saradnje Mađarska–Srbija.

Kategorije za dodelu nagrada za 2017. godinu su:

 1. Pametna specijalizacija za inovativnost malih i srednjih preduzeća (MSP)
 2. Energetska unija:  klimatska akcija
 3. Osnaživanje žena i Aktivno učešće
 4. Obrazovanje i obuke
 5. CityStars: Gradovi u digitalnoj tranziciji

Proces prijavljivanja

Prijave moraju biti podnete u elektronskom obliku do ponedeljka, 10. aprila 2017. godine, u ponoć. Uputstvo za prijavljivanje, Formular za prijavljivanje i često postavljana pitanja su dostupni na veb stranici EK: http://ec.europa.eu/regional_policy/en/regio-stars-awards/#1, a u slučaju dodatnih pitanja, zainteresovani projekti mogu kontaktirati sa: regiostars2017@iservice-europa.eu.

Pre podnošenja prijave, projektni menadžeri čiji su projekti dobili sredstva u okviru IPA Programa prekogranične saradnje Mađarska–Srbija i koji su zainteresovani za učešće moraju kontaktirati sa Upravljačkim telom programa radi dobijanja odobrenja: Zsuzsanna Törő, programski menadžer: zsuzsanna.toro@me.gov.hu.

Upravljačko telo može podržati samo po jedan projekat u svakoj kategoriji, koji će biti odabrani na osnovu procesa selekcije, po izboru Upravljačkog tela.

 

* Mogu se prijaviti projektni menadžeri (iz javnih ili privatnih organizacija) iz svih evropskih regiona, ukoliko su njihovi projekti dobili podršku iz Evropskog fonda za regionalni razvoj, Kohezionog fonda, Evropskog socijalnog fonda ili Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA), u okviru operativnih programa za budžetski period 2007.-2013. ili budžetski period 2014.-2020.

Možete preuzeti sledeća dokumenta:
RegioStar-2017 regiostar-2017.pdf

Ostale vesti

 • 26. Juni 2020.
  Treći poziv za podnošenje predloga projekata – odabrani projekti
  Sa zadovoljstvom Vas obaveštavamo da je nadzorni odbor (ZNO) programa Interreg-IPA CBC Mađarska-Srbija 18. Juna 2020 doneo je odluku godine o odabiru projekata za finansiranje koji su podneti u okviru Trećeg poziva za podnošenje predloga projekata.
  Saznajte više
 • 18. Maj 2020.
  Projekat HUSRB/1602/31/0084 – tenderska procedura
  Ovo obaveštenje se odnosi na proceduru javnih nabavki koju planira Korisnik Programa u okviru implementacije projekt HUSRB/1602/31/0084.
  Saznajte više
 • 13. Maj 2020.
  Tender Procedure - Hungarian First Level Control
  The following announcement contains information about procurement procedure to be conlculed by the Hungarian First Level Control.
  Saznajte više