Skip navigation

Vesti

Najnovija obaveštenja i najave  o programu Interreg-IPA CBC Mađarska-Srbija, kao i informacije za predstavnike medija

20. February 2019.

REGIOSTARS – evropska nagrada za najinovativnije regionalne projekte

REGIOSTARS je godišnji konkurs koji se organizuje od strane Opšte uprave za regionalnu i urbanu politiku Evropske komisije sa ciljem da se identifikuju pozitivni primeri u regionalnom razvoju, i da se istaknu originalni i inovativni projekti koji bi mogli poslužiti kao inspiracija drugim regionima i menadžerima projekata.

Pet kategorija REGIOSTARS u 2019. godini:  

 • Kategorija 1 – Pametan razvoj: Promocija digitalne transformacije;
 • Kategorija 2 – Održiv razvoj: Povezivanje zelenih, plavih i sivih područja;
 • Kategorija 3 – Inkluzivni razvoj: Borba protiv nejednakosti i siromaštva;
 • Kategorija 4 – Urbani razvoj: izgradnja gradova otpornih na klimatske promene;
 • Kategorija 5 – Tema 2019. godine: Modernizacija zdravstvenih usluga.

Nagrade
Pobednici će primiti REGIOSTARS nagradu na ceremoniji dodele nagrada u Briselu, u oktobru. Projektni menadžer i predstavnik iz Upravljačkog tela tog programa će primiti REGIOSTARS trofej kao i priznanje od strane Evropskog komesara za politiku regionalnog razvoja. Takođe, Evropska komisija će pozvati pobednike da predstave svoje projekte na tim povodom organizovanoj konferenciji za medije. 

Pravo učešća
Pravo učešća imaju svi projekti koji se implementiraju u okviru programa Interreg-IPA CBC Mađarska-Srbija, kao i projekti implementirani u okviru prethodnog programa (2007-2013) – IPA CBC Mađarska-Srbija, koji su sufinansirani nakon 1. januara 2007. godine. 
Detaljne informacije u vezi sa pravom učešća su dostupna u  Guide for applicants (Smernice za kandidate).

Proces podnošenja prijave
Potrebno je da projektni menadžeri podnesu prijave isključivo putem REGIOSTARS  online platforme, najkasnije do 9. maja 2019. godine u 23:59:59 časova po srednjeevropskom vremenu, uz odobrenje odgovornog Upravljačkog tela.

Pre podnošenja prijave, projektni menadžeri koji su zainteresovani za učešće moraju kontaktirati sa Upravljačkim telom Programa radi dobijanja odobrenja: Zsuzsanna Törő-Ihász, menadžer programa: zsuzsanna.toro@mfa.gov.hu

U okviru jednog operativnog programa mogu se podneti najviše 5 projava. Upravljačko telo ima pravo da proces selekcije sprovede po slobodnom izboru, pružajući podršku kandidatima unutar njihovog regiona ili države.
Obrazac Pisma za odobrenje i Smernice za kandidate su dostupni na internet stranici REGIOSTARS.

 

Informacije navedene u ovom članku, kao i propratna fotografija preuzete su sa internet stranice REGIOSTARS.

Ostale vesti

 • 04. Juli 2019.
  Info dani u Srbiji
  Zajednički sekretarijat i Antena Zajedničkog sekretarijata Programa će na obe strane mađarsko-srpske granice organizovati Info dane, celodnevne seminara namenjene potencijalnim podnosiocima predloga projekata u okviru Trećeg poziva za podnošenje predloga projekata.
  Saznajte više
 • 04. Juli 2019.
  Info dani u Mađarskoj
  Zajednički sekretarijat i Antena Zajedničkog sekretarijata Programa će na obe strane mađarsko-srpske granice organizovati Info dane, celodnevne seminara namenjene potencijalnim podnosiocima predloga projekata u okviru Trećeg poziva za podnošenje predloga projekata.
  Saznajte više
 • 01. Juni 2019.
  Lansiran Treći poziv za podnošenje predloga projekata!
  Interreg-IPA program prekogranične saradnje Mađarska–Srbija lansirao  je Treći poziv za podnošenje predloga projekata , sa ukupnim iznosom IPA sredstava od 10,38 miliona evra, namenjenih širokom dijapazonu podnosilaca predloga projekata i akcija u okviru pograničnog regiona Mađarske i Srbije.
  Saznajte više