Skip navigation

Vesti

Najnovija obaveštenja i najave  o programu Interreg-IPA CBC Mađarska-Srbija, kao i informacije za predstavnike medija

21. Juni 2018.

Otvarajuća konferencija projekta „ActiveGirls“

Datum najave: 20. jun 2018. godine

Projekat pod nazivom „Podrška sportskim i fizičkim aktivnostima devojčica“ – ActiveGirls (HUSRB/1602/32/0032), koji se implementira u okviru Interreg-IPA programa prekogranične saradnje Mađarska-Srbija, biće zvanično otvoren na konferenciji 21. juna 2018. godine sa početkom u 11:00 časova u Skupštini Pokrajinske Vlade, u Novom Sadu.

Otvarajuću konferenciju organizuje Vodeći korisnik – Pokrajinski Sekretarijat za Sport i Omladinu, koji implementira projekat u partnerstvu sa sledećim organizacijama: Opština Senta, Skvoš klub „Tisa” Segedin i Fond „Evropski poslovi“ Autonomne Pokrajine Vojvodine.
 

Tokom otvaranja konferencije, predstavnici relevantnih ciljnih grupa iz pokrajinskih udruženja, sportskih organizacija, obrazovnih institucija i lokalnih samouprava će imati priliku da se informišu o projektu, njegovim ciljevima, rezultatima i planiranim aktivnostima.
 

Događaj je otvoren za javnost ali zahteva registraciju putem elektronske pošte upućene g Draganu Veličkoviću: dragan.velickovic@vojvodina.gov.rs
 

Projekat ima za cilj poboljšanje institucionalnih kapaciteta škola i lokalnih sportskih organizacija povećanjem znanja i svijesti o važnosti aktivnog učešća djevojčica u sportu u pograničnom području. Poboljšanjem sportske infrastrukture (uz nabavku sportske opreme i robe) povećava se broj djevojčica uzrasta od 7 do 15 godina koei se aktivno bave sportom u opštinama u pograničnom regionu Srbije i Mađarske.

Ključne informacije o projektu ActiveGirls, uključujući i iznos doprinosa EU (IPA), dostupne su u odjeljku Projekti ove internet stranice.

Ostale vesti

  • 21. Mart 2023.
    Tenderska procedura - HUSRB/1903/31/0046
    Ovo obaveštenje se odnosi na proceduru javnih nabavki koju planira Korisnik Programa u okviru implementacije projekta ELECTRA, HUSRB/1903/31/0046.
    Saznajte više
  • 10. February 2023.
    ESPON javne konsultacije | Živeti, raditi i putovati preko granica
    ESPON je lansirao javne konsultacije za 4 nova prioriteta, od kojih je jedan posvećen životu, radu i putovanju preko granica. Više informacija na engleskom jeziku, dostupno je putem linka u tekstu koji prenosimo.
    Saznajte više
  • 02. Decembar 2022.
    2021 - 2027 ZNO, ažurirane informacije
    Nakon javnog poziva objavljenog sredinom oktobra 2022. godine, za članstvo organizacija civilnog društva u ZNO Interreg VI-A IPA Programa Mađarska-Srbija 2021-2027, donet je sledeći predlog >>>
    Saznajte više