Skip navigation

Vesti

Najnovija obaveštenja i najave  o programu Interreg-IPA CBC Mađarska-Srbija, kao i informacije za predstavnike medija

28. Oktobar 2019.

Dan evropske saradnje 2019. godine

Interreg-IPA program prekogranične saradnje Mađarska–Srbija je proslavio ovogodišnji Dan evropske saradnje putem 15 događaja, koje je tokom septembra i oktobra organizovalo devet projekata koji se realizuju u okviru ovog Programa.

Zahvaljujući ovim događajima preko 1.200* posetilaca je imalo priliku da se uveri u to šta predstavlja prekogranična saradnja organizacija iz Mađarske i Srbije dok su uživali u besplatnim koncertima, muzičkim festivalima, umetničkim izložbama, pozorišnim predstavama za decu i još mnogo čemu.

Putem ove inicijative,  projekti: C-AGRO-Dev – „Prekogranični program razvoja agrobiznisa“; ColourCoop – „Šarenolika saradnja“;  CommonHeritage – „Zajedno za zajedničku budućnost i kulturno nasleđe“;  Modern Folking – „Jačanje multikulturalnih odnosa sa organizacijom omladinskih događaja u pograničnom regionu“; NATESS –  „Prirodni selfnes“; PLANTSVITA – „Razvoj mikrobioloških proizvoda prilagođenih različitim tipovima zemljišta za ekološku kontrolu štetočina“;  PROTECT – „Zaštita prirode od invazivnih biljnih vrsta”;  THEATRO – „Pozorišna umetnost kao regionalno središte za dečiju socijalizaciju“;  i  WATERatRISK – „Unapređenje monitoringa suše i suvišnih unutrašnjih voda za podršku vodoprivredi i smanjenju rizika vezanih za ekstremne vremenske uslove“.

Fotografije koje beleže neke od najboljih trenutaka sa događaja ovogodišnje proslave Dana evropske saradnje u pograničnom regionu Mađarske i Srbije dostupne su u Foto galeriji na ovoj internet stranici.

Dan evropske saradnje se svake godine obeležava 21. septembra i nekoliko sedmica pre i posle tog datuma, kada se proslavljaju dostignuća u oblasti teritorijalne saradnje u različitim regionima Evrope, uključujući zemlje koje se graniče sa Evropskom unijom.

 

*Procenjeni broj posetilaca iz projektnih izveštaja

Ostale vesti

 • 20. February 2020.
  Radionice u Mađarskoj i on-line upitnik povodom sledećeg programa
  Organizujemo radionice i objavljujemo upitnik povodom sledećeg Interreg-IPA programa između Mađarske i Srbije.
  Saznajte više
 • 19. February 2020.
  Radionice u Srbiji i on-line upitnik povodom sledećeg programa
  Organizujemo radionice i objavljujemo upitnik povodom sledećeg Interreg-IPA programa između Mađarske i Srbije.
  Saznajte više
 • 02. Oktobar 2019.
  Treći poziv za podnošenje predloga projekata je završen sa 121 podnetom prijavom
  Treći poziv za podnošenje predloga projekata je zatvoren 30. septembra 2019. godine sa 121 prijavom predloga projekata podnetih putem Aplikacionog modula IMIS 2014-2020.
  Saznajte više