Skip navigation

Vesti

Najnovija obaveštenja i najave  o programu Interreg-IPA CBC Mađarska-Srbija, kao i informacije za predstavnike medija

28. Oktobar 2019.

Dan evropske saradnje 2019. godine

Interreg-IPA program prekogranične saradnje Mađarska–Srbija je proslavio ovogodišnji Dan evropske saradnje putem 15 događaja, koje je tokom septembra i oktobra organizovalo devet projekata koji se realizuju u okviru ovog Programa.

Zahvaljujući ovim događajima preko 1.200* posetilaca je imalo priliku da se uveri u to šta predstavlja prekogranična saradnja organizacija iz Mađarske i Srbije dok su uživali u besplatnim koncertima, muzičkim festivalima, umetničkim izložbama, pozorišnim predstavama za decu i još mnogo čemu.

Putem ove inicijative,  projekti: C-AGRO-Dev – „Prekogranični program razvoja agrobiznisa“; ColourCoop – „Šarenolika saradnja“;  CommonHeritage – „Zajedno za zajedničku budućnost i kulturno nasleđe“;  Modern Folking – „Jačanje multikulturalnih odnosa sa organizacijom omladinskih događaja u pograničnom regionu“; NATESS –  „Prirodni selfnes“; PLANTSVITA – „Razvoj mikrobioloških proizvoda prilagođenih različitim tipovima zemljišta za ekološku kontrolu štetočina“;  PROTECT – „Zaštita prirode od invazivnih biljnih vrsta”;  THEATRO – „Pozorišna umetnost kao regionalno središte za dečiju socijalizaciju“;  i  WATERatRISK – „Unapređenje monitoringa suše i suvišnih unutrašnjih voda za podršku vodoprivredi i smanjenju rizika vezanih za ekstremne vremenske uslove“.

Fotografije koje beleže neke od najboljih trenutaka sa događaja ovogodišnje proslave Dana evropske saradnje u pograničnom regionu Mađarske i Srbije dostupne su u Foto galeriji na ovoj internet stranici.

Dan evropske saradnje se svake godine obeležava 21. septembra i nekoliko sedmica pre i posle tog datuma, kada se proslavljaju dostignuća u oblasti teritorijalne saradnje u različitim regionima Evrope, uključujući zemlje koje se graniče sa Evropskom unijom.

 

*Procenjeni broj posetilaca iz projektnih izveštaja

Ostale vesti

 • 09. Maj 2023.
  Info-dani 1. Javnog poziva - najava!
  Interreg VI-A IPA program Mađarska - Srbija je zakazao 4 Info-dana. Saznajte više u ovoj vesti.
  Saznajte više
 • 12. April 2023.
  Novi Program: Objavljena dokumentacija prvog Javnog poziva za projekte!
  Interreg VI-A IPA program Mađarska - Srbija je zvanično objavio svoj prvi Javni poziv za prikupljanje predloga projekata. Srećno!
  Saznajte više
 • 09. Decembar 2022.
  Do Nove godine, još 5 projekata završava implementaciju!
  Ciljna ravnina. Od ukupno 118 ugovorenih projekata, 105 je kompletirano, a ovde navedenih 5 projekata završavaju implementaciju do 31.12.2022. Pročitajte više ovde >>>
  Saznajte više