Skip navigation

Vesti

Najnovija obaveštenja i najave  o programu Interreg-IPA CBC Mađarska-Srbija, kao i informacije za predstavnike medija

01. Juni 2019.

Lansiran Treći poziv za podnošenje predloga projekata!

Interreg-IPA program prekogranične saradnje Mađarska–Srbija lansirao  je Treći poziv za podnošenje predloga projekata, sa ukupnim iznosom IPA sredstava od 10,38 miliona evra, namenjenih širokom dijapazonu podnosilaca predloga projekata i akcija u okviru pograničnog regiona Mađarske i Srbije.

Detaljne informacije su dostupne u okviru Prijavnog paketa i Priručnika za korisnike za proces prijavljivanja na internet stranici Treći poziv za podnošenje predloga projekata.

Treći poziv za podnošenje predloga projekata je planiran kao poslednji poziv u okviru Projekta.  Poziv će biti otvoren do 30. septembra 2019. godine za predloge projekata koji za cilj imaju ostvarivanje pozitivnog uticaja u Programskoj oblasti tako što će se pozabaviti jednim od četiri prioriteta Programa:

  • PO 1: Unapređivanje prekograničnih sistema za upravljanje vodama i prevenciju rizika;
  • PO 2: Smanjenje saobraćajnih uskih grla u prekograničnoj saobraćajnoj mreži;
  • PO 3: Stimulisanje saradnje u oblasti turizma i očuvanja kulturnog nasleđa; ili
  • PO 4: Unapređivanje ekonomske konkurentnosti MSP kroz razvoj vođen inovacijama.

Prijave se moraju podneti elektronski, putem  IMIS 2014-2020 Aplikacionog modula. Samo  sertifikat koji ovaj sistem generiše je potrebno dostaviti poštom.

Neophodno je da projekti poseduju prekogranični element – u njima treba da učestvuje barem jedna organizacija iz Mađarske i jedna iz Srbije, a najviše šest organizacija u okviru partnerstva. Partnerske organizacije treba da imaju svoja sedišta u Programskoj oblasti  i moraju da podnesu predlog projekta zajedno, a ukoliko budu odabrane, da ga zajedno sprovedu.

Implementacija finansiranih projekata ne sme trajati kraće od šest, ni duže od 18 meseci.

Okvirni rok za objavljivanje rezultata Trećeg poziva za podnošenje predloga projekata je drugi kvartal 2020. godine.

Potencijalni podnosioci predloga projekata imaju mogućnost da pronađu partnerske organizacije putem onlajn alata Partner Search.

Pored informacija na internet stranici programa, potencijalni podnosioci mogu da pristupe infografikama, koje na jednostavan način objašnjavaju karakteristike Programa.

Tokom perioda podnošenja predloga projekata, Program će  podnosiocima predloga projekata pružati pomoć kroz Zajednički sekretarijat (ZS) i Antenu ZS.

Ostale vesti

  • 09. Maj 2023.
    Info-dani 1. Javnog poziva - najava!
    Interreg VI-A IPA program Mađarska - Srbija je zakazao 4 Info-dana. Saznajte više u ovoj vesti.
    Saznajte više
  • 12. April 2023.
    Novi Program: Objavljena dokumentacija prvog Javnog poziva za projekte!
    Interreg VI-A IPA program Mađarska - Srbija je zvanično objavio svoj prvi Javni poziv za prikupljanje predloga projekata. Srećno!
    Saznajte više
  • 09. Decembar 2022.
    Do Nove godine, još 5 projekata završava implementaciju!
    Ciljna ravnina. Od ukupno 118 ugovorenih projekata, 105 je kompletirano, a ovde navedenih 5 projekata završavaju implementaciju do 31.12.2022. Pročitajte više ovde >>>
    Saznajte više