Skip navigation

Vesti

Najnovija obaveštenja i najave  o programu Interreg-IPA CBC Mađarska-Srbija, kao i informacije za predstavnike medija

29. Oktobar 2018.

Dan evropske saradnje 2018. godine

Interreg-IPA program prekogranične saradnje Mađarska–Srbija je proslavio ovogodišnji Dan evropske saradnje putem 15 događaja, koje je tokom septembra i oktobra organizovalo sedam projekata koji se realizuju u okviru ovog Programa.

Zahvaljujući ovim događajima preko 5.000* posetilaca je imalo priliku da se uveri u to šta predstavlja prekogranična saradnja organizacija iz Mađarske i Srbije dok su uživali u festivalima na otvorenom, besplatnim sportskim događajima, umetničkim izložbama, pozorišnim predstavama za decu i još mnogo čemu.

Putem ove inicijative,  projekti: ActiveGirls – „Podrška sportskim i fizičkim aktivnostima devojčica“; CB BASKET– „Prekogranične košarkaške utakmice“; CommonHeritage – „Zajedno za zajedničku budućnost i kulturno nasleđe“; FOLKcoolTOUR –„Folklor i kultura kao turistička atrakcija – skrivene vrednosti i blaga“; OPTI-BIKE – „Optimizacija saobraćaja u pograničnoj zoni – planiranje i izgradnja biciklističkih staza“; THEATRO – „Pozorišna umetnost kao regionalno središte za dečiju socijalizaciju“;  i  WATERatRISK – „Unapređenje monitoringa suše i suvišnih unutrašnjih voda za podršku vodoprivredi i smanjenju rizika vezanih za ekstremne vremenske uslove“ pomogli su u podizanju svesti o značaju investicija Evropske unije u ovaj region.

Fotografije koje beleže neke od najboljih trenutaka sa događaja ovogodišnje proslave Dana evropske saradnje u pograničnom regionu Mađarske i Srbije dostupne su u Foto galeriji na ovoj internet stranici.

Dan evropske saradnje se svake godine obeležava 21. septembra i nekoliko sedmica pre i posle tog datuma, kada se proslavljaju dostignuća u oblasti teritorijalne saradnje u različitim regionima Evrope, uključujući zemlje koje se graniče sa Evropskom unijom.

 

*Procenjeni broj posetilaca

Ostale vesti

  • 09. Maj 2023.
    Info-dani 1. Javnog poziva - najava!
    Interreg VI-A IPA program Mađarska - Srbija je zakazao 4 Info-dana. Saznajte više u ovoj vesti.
    Saznajte više
  • 12. April 2023.
    Novi Program: Objavljena dokumentacija prvog Javnog poziva za projekte!
    Interreg VI-A IPA program Mađarska - Srbija je zvanično objavio svoj prvi Javni poziv za prikupljanje predloga projekata. Srećno!
    Saznajte više
  • 09. Decembar 2022.
    Do Nove godine, još 5 projekata završava implementaciju!
    Ciljna ravnina. Od ukupno 118 ugovorenih projekata, 105 je kompletirano, a ovde navedenih 5 projekata završavaju implementaciju do 31.12.2022. Pročitajte više ovde >>>
    Saznajte više