Skip navigation

Vesti

Najnovija obaveštenja i najave  o programu Interreg-IPA CBC Mađarska-Srbija, kao i informacije za predstavnike medija

29. Oktobar 2018.

Dan evropske saradnje 2018. godine

Interreg-IPA program prekogranične saradnje Mađarska–Srbija je proslavio ovogodišnji Dan evropske saradnje putem 15 događaja, koje je tokom septembra i oktobra organizovalo sedam projekata koji se realizuju u okviru ovog Programa.

Zahvaljujući ovim događajima preko 5.000* posetilaca je imalo priliku da se uveri u to šta predstavlja prekogranična saradnja organizacija iz Mađarske i Srbije dok su uživali u festivalima na otvorenom, besplatnim sportskim događajima, umetničkim izložbama, pozorišnim predstavama za decu i još mnogo čemu.

Putem ove inicijative,  projekti: ActiveGirls – „Podrška sportskim i fizičkim aktivnostima devojčica“; CB BASKET– „Prekogranične košarkaške utakmice“; CommonHeritage – „Zajedno za zajedničku budućnost i kulturno nasleđe“; FOLKcoolTOUR –„Folklor i kultura kao turistička atrakcija – skrivene vrednosti i blaga“; OPTI-BIKE – „Optimizacija saobraćaja u pograničnoj zoni – planiranje i izgradnja biciklističkih staza“; THEATRO – „Pozorišna umetnost kao regionalno središte za dečiju socijalizaciju“;  i  WATERatRISK – „Unapređenje monitoringa suše i suvišnih unutrašnjih voda za podršku vodoprivredi i smanjenju rizika vezanih za ekstremne vremenske uslove“ pomogli su u podizanju svesti o značaju investicija Evropske unije u ovaj region.

Fotografije koje beleže neke od najboljih trenutaka sa događaja ovogodišnje proslave Dana evropske saradnje u pograničnom regionu Mađarske i Srbije dostupne su u Foto galeriji na ovoj internet stranici.

Dan evropske saradnje se svake godine obeležava 21. septembra i nekoliko sedmica pre i posle tog datuma, kada se proslavljaju dostignuća u oblasti teritorijalne saradnje u različitim regionima Evrope, uključujući zemlje koje se graniče sa Evropskom unijom.

 

*Procenjeni broj posetilaca

Ostale vesti

 • 26. Juni 2020.
  Treći poziv za podnošenje predloga projekata – odabrani projekti
  Sa zadovoljstvom Vas obaveštavamo da je nadzorni odbor (ZNO) programa Interreg-IPA CBC Mađarska-Srbija 18. Juna 2020 doneo je odluku godine o odabiru projekata za finansiranje koji su podneti u okviru Trećeg poziva za podnošenje predloga projekata.
  Saznajte više
 • 18. Maj 2020.
  Projekat HUSRB/1602/31/0084 – tenderska procedura
  Ovo obaveštenje se odnosi na proceduru javnih nabavki koju planira Korisnik Programa u okviru implementacije projekt HUSRB/1602/31/0084.
  Saznajte više
 • 13. Maj 2020.
  Tender Procedure - Hungarian First Level Control
  The following announcement contains information about procurement procedure to be conlculed by the Hungarian First Level Control.
  Saznajte više