Skip navigation

Vesti

Najnovija obaveštenja i najave  o programu Interreg-IPA CBC Mađarska-Srbija, kao i informacije za predstavnike medija

29. Oktobar 2018.

Dan evropske saradnje 2018. godine

Interreg-IPA program prekogranične saradnje Mađarska–Srbija je proslavio ovogodišnji Dan evropske saradnje putem 15 događaja, koje je tokom septembra i oktobra organizovalo sedam projekata koji se realizuju u okviru ovog Programa.

Zahvaljujući ovim događajima preko 5.000* posetilaca je imalo priliku da se uveri u to šta predstavlja prekogranična saradnja organizacija iz Mađarske i Srbije dok su uživali u festivalima na otvorenom, besplatnim sportskim događajima, umetničkim izložbama, pozorišnim predstavama za decu i još mnogo čemu.

Putem ove inicijative,  projekti: ActiveGirls – „Podrška sportskim i fizičkim aktivnostima devojčica“; CB BASKET– „Prekogranične košarkaške utakmice“; CommonHeritage – „Zajedno za zajedničku budućnost i kulturno nasleđe“; FOLKcoolTOUR –„Folklor i kultura kao turistička atrakcija – skrivene vrednosti i blaga“; OPTI-BIKE – „Optimizacija saobraćaja u pograničnoj zoni – planiranje i izgradnja biciklističkih staza“; THEATRO – „Pozorišna umetnost kao regionalno središte za dečiju socijalizaciju“;  i  WATERatRISK – „Unapređenje monitoringa suše i suvišnih unutrašnjih voda za podršku vodoprivredi i smanjenju rizika vezanih za ekstremne vremenske uslove“ pomogli su u podizanju svesti o značaju investicija Evropske unije u ovaj region.

Fotografije koje beleže neke od najboljih trenutaka sa događaja ovogodišnje proslave Dana evropske saradnje u pograničnom regionu Mađarske i Srbije dostupne su u Foto galeriji na ovoj internet stranici.

Dan evropske saradnje se svake godine obeležava 21. septembra i nekoliko sedmica pre i posle tog datuma, kada se proslavljaju dostignuća u oblasti teritorijalne saradnje u različitim regionima Evrope, uključujući zemlje koje se graniče sa Evropskom unijom.

 

*Procenjeni broj posetilaca

Ostale vesti

 • 23. Maj 2022.
  POPEYE fair organized in Novi Kneževac
  The POPEYE project gathered more than 500 children to promote physical education programs and healthy food. Read more here >>>
  Saznajte više
 • 11. Maj 2022.
  WSC Route: Exhibition in Szeged!
  WSC Route - Famous women in science and culture: Exhibition about 5 ladies who added to the spiritual prosperity of Szeged at the turn from the 19th to the 20th century... REÖK palace - Szeged, from May 7th - June 12th!
  Saznajte više
 • 21. April 2022.
  Predat IP-Programski dokument za 2021 - 2027!
  Države partneri Mađarska i Srbija, Programski komitet, kao i zajednički sekretarijat sa ponosom objavljuju da su ključni dokumenti za budući program prekogranične saradnje napisani, završeni i da je programski dokument (IP-Interreg Programme) poslat u Evropsku komisiju na odobrenje.
  Saznajte više